Bilglas - Bilservice - Bilsalg

Rensning / udskiftning af partikelfilter

Rensning / udskiftning af partikelfilter

Rensning og udskiftning af partikelfilter

Professionel vedligeholdelse og udskiftning af partikelfilter

Hos Bilservice Herning sørger vi for rensning og udskiftning af partikelfilter på alle bilmærker. Vi sørger for rensning og udskiftning af partikelfiltret på din bil med samme høje faglighed og professionalisme som alle autoriserede værksteder.

Alle dieselbiler indregistreret efter 1. januar 2010 er udstyret med partikelfilter. Filterets formål er at mindske udledningen af skadelige partikler i udstødningsgassen. Rent teknisk virker partikelfilteret ved hjælp af et additiv kaldet eolyse væske som automatisk blandes med dieselen i brændstoftanken.

Vedligeholdelsen af din bils partikelfilter består derfor af to dele:

  • Udskiftning af partikelfilteret
  • Påfyldning af eolyse væsken

Partikelfiltret skal skiftes efter et bestemt antal kilometers kørsel, som varierer fra bil til bil. For at se hvornår partikelfiltret i din bil skal skiftes, kan du tjekke bilens instruktionshåndbog. Du er også velkommen til at kontakte Bilservice Herning, vi er altid klar med råd og vejledning.

Eolyse væsken påfyldes efter behov – men dette sker som oftest ikke samtidig med, at filtret udskiftes. I displayet på din bil vises typisk en meddelelse, når din bil mangler eolyse væske. Herefter skal du snarest muligt have påfyldt væske, da partikelfilteret fra dette tidspunkt begynder at sode til.